Vad är Vägledande samspel / ICDP?

smultron

Vägledande samspel / ICDP är ett hälsofrämjande och förebyggande program. Programmet utgår från att varje människa har styrkor och resurser som kan utvecklas. I nära och tillitsfulla relationer kan vi finna våra egna styrkor. Syftet är att öka vår förmåga att förstå och respektera varandra genom att utveckla lyhördhet och empati.

Vägledande samspel – programmet är ett sätt att förverkliga humanistiska strävanden, så som FN:s konvention om mänskliga rättigheter och då framförallt konventionen om barnets rättigheter. International Child Development Programme är ett internationellt nätverk, som arbetar för att förbättra barns levnadsvillkor världen över. Vägledande samspel ägs av ICDP International.

I Finland finns en egen tvåspråkig förening (ICDP Suomi ry / ICDP Finland rf) som är religiöst och politiskt obunden.

ICDP föreningen nås enklast via info(ät)icdp.fi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.